Alles over Threads op een rijtje
Je hebt het vast al wel voorbij zien komen, Threads. Dit is het nieuwe onderdeel van moederbedrijf META. Naast Facebook, Instagram en WhatsApp heeft META nu dus een Twitter-achtig platform. Ze willen hiermee dus ook de strijd aangaan en concurreren met het Twitter van Elon Musk. De Threads app is te koppelen aan je Instagram account. Je kunt via de app nu snel foto’s, video’s en teksten delen aan een specifieke groep mensen. Dit was vroeger te vergelijken met een ‘Instagram close friends lijst’. Denk jij dat het een goede concurrent voor Twitter gaat zijn?
Hoe werkt Threads?
Je kunt dus video’s, foto’s en teksten plaatsen. Deze teksten mogen een maximale lengte van 500 tekens hebben. Hier is natuurlijk over nagedacht omdat META graag beter wil zijn dan Twitter. Op Twitter is de maximale lengte, op Twitter Blue gebruikers na, 280 tekens. Daarnaast kun je dus foto’s en video’s plaatsen met een maximale lengte van 5 minuten.
Na het downloaden van de app, kun je het koppelen aan je Instagram account. Vervolgens heb je een aantal opties. Zo kan je ervoor kiezen om dezelfde mensen te volgens als op Instagram. De feed die je zult gaan zien, is een mix van aanbevolen content en natuurlijk de foto’s en video’s van de mensen die je volgt. Hier kun je, net als op andere platformen, op reageren, op nieuwe plaatsen of iets citeren. Doordat het platform samenwerkt met Instagram, kun je Threads berichten delen met je Instagram verhaal en feed.
Privacy en veiligheid
Nu is de vraag, hoe veilig is Threads? Houden ze rekening met privacy van de gebruikers? Hiervoor hebben ze natuurlijk veel van de instellingen van Instagram meegenomen. Zo kun je instellen dat ze bepaalde inhoud eruit filteren die je liever niet wil zien. Daarnaast kun je instellen dat er bijvoorbeeld niet kan worden gereageerd of juist alleen een bepaalde groep mensen. Ook kun je een woordfilter toevoegen. Dat betekent dat berichten met deze woorden niet op jouw feed of in je reacties verschijnen. Ook de communicatierichtlijnen worden gehandhaafd. Dit doen ze om haatdragende, beschamende of vernederende teksten tegen te gaan.
Over de privacy valt natuurlijk over te speculeren. Het is en blijft een product van META waar iedereen een andere mening over heeft. Toch hebben ze een aantal nieuwe dingen doorgevoerd. Zo krijg je bijvoorbeeld, wanneer je onder 18 bent (in sommige landen onder 16), automatisch een privé profiel als diegene voor het eerst aanmeldt. Het grote deel wat met privacy te maken heeft, is allemaal overgenomen van Instagram. Vind jij dat Instagram genoeg doet aan privacy?
Is het platform in Nederland beschikbaar?
Het antwoord hierop is: nee. Op dit moment is het alleen beschikbaar in de VS, maar nog niet in de EU. Dat komt door bepaalde strenge privacyregels vanuit de EU. Het is dus nog niet zeker wanneer het in Nederland beschikbaar is. Op dit moment staat alleen deze mysterieuze website online. Wil je het nu toch al gebruiken? Dan zijn er een aantal manier om er toch aan te komen. Zo zou je een nieuwe Apple ID kunnen aanmaken, waarbij je als ‘Amerika’ invult. Daarnaast zou je ervoor kunnen kiezen om je ‘land van herkomst’ te veranderen bij instellingen van de IPhone.
Ben je benieuwd hoe social media kanalen kunt inzetten voor een goede social media strategie? Of wil je graag een keer sparren? Stuur ons dan een berichtje and let’s talk!